Skip to content

Till dig som flyttar hit

Till dig som flyttar hit

Mångsbo ligger utanför Östervåla. Ett stort och ett mindre bostadshus finns på gården. I det större huset bor man första tiden. Till det mindre huset får man flytta när man kommit en bit in i behandlingen.

Kanske lever du i en destruktiv miljö och behöver komma till en plats där det är möjligt att fokusera på att utveckla andra färdigheter och hitta socialt hållbara värderingar och förhållningssätt. På Mångsbo HVB kan vi erbjuda en kompetent vård och behandling i en lugn, trygg och ombonad miljö.

Vi som jobbar här har många års erfarenhet av ungdomsbehandling och har lärt oss att det behövs både fysisk aktivitet och lektioner för att resultatet ska bli bra. Vi tycker att det är viktigt att du får de verktyg du behöver för att kunna hantera ditt liv och därför kommer du att få massor av kunskap via behandlingsgrupper och föreläsningar.  Vi erbjuder också kriminalitetsprogrammet ”Vägvalet” för de ungdomar som har en kriminell bakgrund.

Vi arbetar genom medlevarskap, vilket innebär att vi lever nära och i ständig dialog med dig som bor här. Medlevarskapet ställer höga krav på hur vi bemöter dig. Andan hos oss som personal präglas av respekt, medmänsklighet, trygghet och framtidstro. En del av nyckeln till våra goda behandlingsresultat återfinns i vårt medvetna och väl grundade förhållningssätt.

På helgerna hittar vi på olika aktiviteter som ex. bad, bio, stadsresor, skidåkning, go-kart m.m. Flera gånger per år åker vi iväg på längre resor till bl.a. fjällen, Leksands sommarland, konvent, Ullared m.m.

Det är viktigt att du känner dig trygg på Mångsbo. Om du har klagomål är det viktigt att du tar upp dem med personalen. Du kommer att få en kontaktperson som du har mest kontakt med, men alla i personalen kommer att jobba för att du ska få en så bra tid på Mångsbo som möjligt.

Husen: På bottenvåningen i det stora huset finns modernt utrustat kök, matrum, vardagsrum, fullt utrustad tvättstuga, toalett med dusch och bastu, kontor samt sovutrymme för personalen. Huset har två ingångar, den ena strax intill personalens sovutrymme. På övervåningen finns ett allrum (med TV, TV-spel m.m.), fem bostadsrum och toalett. I det lilla huset på nedre våningen finns hall, kök, allrum med TV, ett bostadsrum, toalett med dusch och tvättmöjlighet med maskin och torktumlare. På övervåningen finns två bostadsrum och toalett med dusch samt grupprum för behandling, lektioner, föreläsningar och uppföljningsmöten.

Ett aktivitetshus med 250 kvadratmeter yta finns vid gårdsplanen, utrustats med bordtennisbord, biljardbord, dartspel, boxsäck, enklare styrketräningsredskap, relaxhörna, m.m. I det stora aktivitetsrummet vistas man och umgås på sin fritid såväl med som utan personal.

Vi önskar dig en givande vistelse!